Tillträde till det förgågna


Visst är det roligt när man någon enstaka gång hamnar på ett ställe som inte alls var som man förväntat sig. På ett bra sätt. Jag och kollegan sov över på ett B&B p.g.a. av lång vägsträcka och möten i samma områden två dagar i sträck. Vi hade fått bokat åt oss, och visste inte mycket mer än namnet på boendet. Först hamnade vi nästgårds, alltså fel, men snart var vi ändå på plats. 

Det kändes lite som att komma till ett fantasiställe, som att få tillträde till det förgågna. Receptionisten svarade snällt på alla våra nyfikna frågor och berättade hur ägaren, en numera 70-årig man samlat och byggt allt med sina egna händer. Prylarna som fanns där väckte många minnen, och det var intressant att få höra om kollegans sydafrikanska barndom. Det enda som var mindre bra, var att det ligger precis bredvid motorvägen, med allt vad det innebär.






Före klockan 6 på morgonen var vi ute på upptäcksfärd. Vackert och kyligt. Har inte haft så kalla händer på väldigt länge kan jag säga. Men, området var även det olikt annat.




Det är inte ofta jag skriver sådana här inlägg, men varför inte? Något annorlunda kan ju vara trevlig någon gång ibland. 

Kommentarer

Populära inlägg