God fortsättning!

Precis som i så många andra länder firas julen den 25 December här borta, medan 24e är som vilken dag som helst. Eftersom jag är den enda svenska bland vanliga hushållsmedlemmar och gäster, blev juldagen även vårt fokus.

Det blev en dag med blandad kompott som sig bör. Då det fanns ett upprymt och spänt barn i huset skedde julklappsutdelningen i varma sommarvindar ute på verandan redan innan den riktigt starka julgudstjänsten började kl 08.30.
 
 
 
 
Knäck och kola och lite vilande hanns med efter en tidig morgon. Något beundrande av en vackert klädd gran var tyvärr omöjligt, eftersom vår något tragiska golvplanta agerar stand-in.
Som de flesta andra jular jag spenderat i fjärran land var det självklart att också ta sig tid för “våra”godingar på centret. Extra god mat serverades. Julklappar delades ut till glada barn. Det lektes och stojades och den verkliga meningen av julens budskap pekades ut. Det var förmodligen första gången många av dem varit i närheten av ett julfirande vi andra ser som självklart, även om vi helt säkerligen får betydligt mer klappar och äter otroligt mycket mer mat och godis...
 
 
En sen eftermiddagspromenad för att röra på benen var härligt, även om det slutade i en mer eller mindre träskliknande pöl får vissa J.
 
 
 
Julen går sin gilla gång och annandagjul har anlänt. Sedan Apartheid avskaffades för 18 år sedan har denna dag blivit kallad Day of Goodwill, vilket är en uppmuntran till att just idag dela med sig till de människor som är mindre förunnande. Vad det innebär att vara mindre förunnad behöver inte bara betyda fattigdom då det gäller pengar, mat och saker, utan så mycket mer. Tänk på det då du stöter på den ensamma änkan längre ner på gatan idag!
Jag önskar er en god fortsättning på en förhoppningsvis fridfull och glädjefylld jul!
 

Kommentarer

  1. Vad fint! Goodwill tänket på annandagen kommer jag försöka leva efter under det här nya året :)

    SvaraRadera
  2. Lisa, tycker nog att vi alla ska försöka oss på att tänka lite mer "good will". Men är vi några få som startar, kanske fler hänger på:)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg