I trafiken


Små bilar, stora bilar, välvårdade bilar, skrotiga bilar, vrålåk ... här hittar man allt. Av någon anledning är de flesta vita och är inte helt lätta att hitta på en fullpackad parkering.
Precis som överallt annars finns det trafikregler som inte skiljer sig så värst mycket från de svenska, men att följa dem verkar inte vara så enkelt eller ens självklart. De mest fantasirika lösningarna kan beskådas då fullastade bilar med flak åker förbi. Flak kan användas till allt, men det är nog det populäraste sättet att åka då det liftas utmed vägarna.
 

Att tala om trafik och inte nämna taxis eller minibussar som vi skulle säga, vore väldigt konstigt. Dessa åkande fordon, där 20 människor sitter ihopträngda till högt, dunkande musik för att kunna ta sig hemifrån, då det är för långt att gå. De syns hela tiden, överallt. Det finns ingen lokaltrafik med speciella avgångstider där jag bor. Visst behöver taxiförarna en speciell license för att köra, men de tvekar inte att göra de mest farliga omkörningar och stanna precis var som helst, utan fokus ligger mer på att få in så  mycket pengar som möjligt under dagen för att sedan kunna ge  till själva taxiägaren. Som ni nog förstår är det inte helt sällan taxibilarna är med i, eller rättare sagt orsakar trafikolyckor, säger jag med viss erfarenhet i bakfickan.
 

Kommentarer

Populära inlägg