Semesterkänslor

En känsla av semester har anlänt och det är inte bara det att området snart svämmar över på bredden av sydafrikanska semesterfirare som också vill ha tillgång till fina stränder och vacker natur.


Tidigare i veckan anlände även långväga gäster, som kommer stanna hos oss i flera veckor. Bs holländska morföräldrar är här för att fira jul och nyår. Har man gäster blir det ofta att man gör saker som vanligtvis inte blir av, eller att platser man inte så ofta åker till får sig ett besök. Men det är nära nu, min nedräkning till riktig semsterledighet har påbörjats. Fyra arbetsdagar kvar ...
Idag är det nationell helgdag, Reconciliation Day eller Försoningsdagen, som vi skulle säga. Sedan apartheid avskaffades 1994 har just denna dagen haft försoning och enande mellan invånarna med olika kulturell bakgrund som fokus.  Då en röd dag infaller på en söndag, har vi lustigt nog även ledigt dagen efter. Så är fallet i år, så vi välkomnar glatt en ledig måndag J.
Dagen har swischat förbi. Veckans söndagsskollektion på morgonen som handlade om att inte bara lyssna till Guds ord, utan även att handla där efter fungerade fint och barnen kunde gå hem med något att fundera över. Den väl besökta loppmarknaden samt det populära utflyktsmålet Mac Banana, där mycket hägrar kring just bananer och frukt, blev några av dagens aktiviteter. Det är härligt att ibland kunna ta dagen som den kommer och göra lite vad som faller sig in.
De traditionella pärlkonstverken på markanden 
En liten hand att hålla i på vägen
På Mac Banana blir ingen besviken ...
 
Färgglada vävarfåglar  
 
... och en vacker påfågel som visade sin bästa sida.

Kommentarer

  1. Vilka dina bilder!!
    Bilden på händerna, helt underbar, när man ser vems händer det är :-))

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg