Nästa gång följer jag magkänslan ...
Nu har jag ingen som helst koll på vad som finns i de
svenska fruktdiskarna för tillfället, men innan jag kom hit ner till mer södra
breddgrader var guavadillan en frukt
jag aldrig någonsin hört talas om. Passionsfrukt vet ni ju vad det är, eller
granadilla som det heter här, vilket är kusinen med en helt annan färg och ett
skal med annorlunda konsistent.
Vi hade en hel kasse full med denna smakfulla och nyttiga frukt
hemma på köksbänken och något var tvunget att hända snart då det mognades allt
fortare. Efter lite sökande fanns ett
trevligt recpet med fina bilder på guavadillasaft. Lät ju väldigt smickrande så
här i hettan, så nu skedde det saker. En härlig doft, som påminde starkt om
mammas goda jordgubbskräm fyllde snabbt hela huset. Jag skulle ha vetat bättre
och gå lite mer på känsla, men nej då, receptet måste följas till punkt och
pricka. “ ... vänta med att ta grytan av
spisen tills fruktköttet lossat kring kärnorna.” Just det, detta hände
aldrig, så nu finns det ett glas med nykokt marmelad i kylen. Smaken är det absolut
inget fel på, men nästa gång följer jag ändå magkänslan ...
Kommentarer
Skicka en kommentar