10 bebisar, en försvunnen iPad och en ex-president till fängelse

 

De senaste veckornas snackisar har minsann hamnat högt på löpsedlarna, en del även internationellt. Vissa stunder känns det som att jag bor i ett dokusåpaland där vad som helst kan hända.

Här gick händelsen under namnet Thembisa10, men även du kan ha kommit över någon tidiningsartikel eller nyhetsinslag med fotot på kvinnan med den otroligt stora magen, som senare sas ha fött tio bebisar. Världsnyheten spreds som en löpeld, pengar samlades in till familjen, men hur man än sökte fanns inga barn att finnas. Allt föll platt när det visade sig vara ren och skär lögn. Kvinnan hade undersökts och hade inte varit gravid på en längre tid. Nog känner jag lite med kvinnan, för det kan inte vara lätt att var henne nu.    

Det här är verkligen ingen stor grej, men blev ett stort skämt på social medier. Det finns inget den Sydafrikanska befolkningen inte kan ha roligt åt. President Cyril Ramaphosas iPad försvann och hans kommentarer och även skämt om detta blev av någon anledning filmat och spred sig så klart för vinden. Spekulationerna var många och jag var tvungen att googla om den någonsin blev funnen. 2 minuter hade det visst tagit innan den var på plats hos ägaren igen.

På tal om landets ledare, så har det kanske även kommit till din kännedom att ex-president Jacob Zuma blivit dömd till 15 månaders fängelse. Bara, säger vissa. Äntligen, säger andra. Inom fem dagar måste han friviligt överlämna sig till polisen, så nu hoppas vi att han inte helt sonika försvinner upp i rök innan det. Zumas brott den här gången var att inte lyda instruktioner från högsta domstolen, då han valde att inte infinna sig vid domstolsförhandlingarna angående en välkänd korruptionshärva. Att han inte har haft rent mjöl i påsen i många sammanhang är välkänt och det kan onekligen hända att den före detta preseidenten så småningom blir dömd för fler brott.

Vad som kommer hända härnäst är det ingen som vet, men nog kommer det att vara ämnen värda fler dokusåpa-avsnitt.

Kommentarer

Populära inlägg