Lite hjälp på traven

Går du med tankar att ta ditt pick och pack och flytta till varmare land, men ändå inte riktigt kan bestämma dig?  Då kan jag hjälpa dig på traven en gnutta i beslutstagandet. Visst medför flytten en hel del ändringar i vardagen, men det är helt klart värt det om du frågar mig.

Så, var god och svara på följande frågor:

1. Är du redo att rensa ogräs hemma i trädgården 12 månader om året? Luftfuktigheten är perfekt för otroligt snabb växtlighet, så det är bara att haka på. Gillar du inte ogräs passar förmodligen en lägenhet bättre.  

2. På tal om trädgårdar, så bjuder de ofta och gärna in ovälkomna gäster. Iallafall där jag har slagit ner bopålarna. Är du redo att stänga alla dörrar och fönster trots hettan, då apfamiljerna är i närheten? Är du beredd på att du inte kan ha något ätbart kvar på utebordet, inte ens den trevliga bordsdekorationen, som ur apperspektiv skulle kunna vara något riktigt smakligt att stoppa i munnen?  


3. Är du en sann djurvän? Då är ju det ovan nämnda djuret bara en del i äventyret, men det finns självklart även andra godingar. Ett varm land är verkligen något för dig, för djur finns det gott om. I alla dess storlekar. Jag tänker på de lite mindre. Och då inte bara på ödlorna, som så pasande äter myggor och andra kryp, utan även de som många, till min oförståelse, är rädda för. Kackorlackorna. De som myten säger bara finns i smutsiga sammanhang, men ack så fel. De hittar allt till härligt doftande, nyskrubbade hem också.  

4. Bär du hellre flipflops eller sandaler än heltäckande skor, eller varför inte gå barfota? Då är det bara att slå till. Skor är bara i vägen och tårna känns svettigt instängda. I varmare land är det oftast inga längre perioder då de tyngre skodonen är nödvändiga. 

 5. Var engelska ditt favoritämne i skolan? Och är det till ett engelskspråkigt land du har dina drömmar riktade åt? Då kan detta vara av värde, även då det egentligen inte har något alls med värmen att göra.  Var beredd på att lektionerna inte riktigt räcker till. Det satsatdes ju inte så värst mycket på slang, riktigt nyttiga vardagsord, förkortningar eller hur ord kan betyda något helt annat än vad glosorna sa. Var beredd på pinsamheter, skratt, frustrationer och aha-upplevelser

Hjälpte det?  Haka inte upp dig så mycket på svaren. Alla påstående ovan är självupplevda. Jag har knappt svarat ja på en enda fråga, men det funkar rätt bra ändå. 

Kommentarer

  1. Lustigt, tror jag bara svarade ja på en fråga, den om skor... :) Men ibland kan man ju hamna utomlands även om man älskar svenska och samhällskunskap i skolan... :)))

    SvaraRadera
  2. Ja, tänk hur det kan gå. Det var mycket man inte visste, då när engelska var något som tvingades på en ...

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg