Ett måste



Det var ett tag sedan, men nu tog vi en tur till favorit-nationalparken igen och som alltid var det precis så storslaget, härligt, spännande och fridfullt som förväntat. Jag har skrivit det förut, men det är verkligen värt att upprepa igen. Är ni krokarna, så är det ett måste att göra ett besök till Hluhluwe-Imfolozi-parken. Det är inte möjligt att bli besviken.




Den här gången hade vi med oss en vän till oss. Uppvuxen och boende i Sydafrika, men som aldrig sett de stora, vilda djuren i det fria, så det var  lite speciellt.  Vi körde sakta upp och ner för kullarna som sig bör, för vi ville ju visa allt. Ibland utan att se ett enda djur på en lång stund. Ibland stod de som på tur för att få visa upp sig. Långt borta eller nära. Emellanåt väldigt nära.  



Just den här parken är 960 kvadratkilometer stor och är tillräckligt stort för att djuren ska ha en riktig känsla av frihet, även då det är inhägnat. Det är inga bilköer, utan man kan köra omkring fritt utan att behöva känna att det är trångt om plats. Om det inte är på grund av elefanter eller noshörningar som vägrar att lämna plats då.  The Big Five finns att beskåda, även om jag personligen aldrig lyckats se alla och det är då  leoparden som ständigt lyser med sin frånvaro.  




Har man inte fått nog efter några dagar bland afrikanska djur, så kan man precis som vi även besöka St Lucia för att med båt komma nära några av alla de flodhästar,  som finns i sjön. Skulle du spendera natten på denna ort, så får du ta det försikigt, då dessa bjässar inte helt ovanligt promenerar in till beboligheten för att ta sig ett dopp i någon av områdets privata badpooler. 




Är du nyfiken, så rekommenderar jag att du googlar dessa ställen för att få reda på detaljer och därefter gör slag i saken. Förr eller senare. 

Kommentarer

Populära inlägg