Mysigt firande


Mysigt är ordet som beskriver juldagens firande på centret. Mysigt att få spendera tid med ungarna. Mysigt för att de var så förväntansfulla. Och, inte minst mysigt för att det inte alls handlade om jobb, utan om julen och allt vad det innebär.

När vi anlände lekte de lite äldre barnen lekar med volontärerna, så vi smög in till småbarnen. De flesta tog en tupplur, men vad gjorde det. The aunties (barnskötarna) var ju där med de små som ändå var vakna.

När lunchen förbereddes hamnade vi i lekparken med gung- och hoppsugna barn. Perfekt att få bort all överskottsenergi innan maten. 


Finlunch med indisk biryani samt glass blandat med sockerkaka var på menyn, och serverades vid smyckade bord i matsalen. Det är ett mirakel att B glömde av efterrätten, men är man upptagen med att hålla bebisar så är man.



Julklappsutdelningen var speciell som vanligt. De klappar som legat under granen hela dagen och som ungarna ständigt cirkulerat kring, blev äntligen deras. Det var spänning i luften minst sagt. En av mina favoritstunder är då de visar sina presenter för alla som vill se. Ska jag använda ordet mysigt igen, så passar det verkligen in här. Och, vilka fina klappar sen! De som donerat gåvorna har verkligen tänkt till. All tacksamhet går till dem.



När vi åkte hemåt hade barnen lämnat matsalen för att titta närmare på det de fått och för att leka vidare.

Julen är speciell och jag tror att vi alla kände det igår. Hur mysigt det än var, så är det ändå så där bitterljuvt. Ljuvt på grund av glädjen. Bittert kanske inte är rätt ord, men ledsamt för att barnen är med oss och inte hemma med sina egna familjer. Med det vill jag önska er god fortsättning och ge er en tanke om att uppskatta livet och det goda vi har runt oss. 💗



Kommentarer

Populära inlägg