Corona i SA


Visst är ni nyfikna på hur det är med Coronaviruset här borta? Jo, första fallet uppmärksammades i torsdags, och nu är vi uppe i tre kända fall. Iallafall två av dem har varit i samma resgrupp till södra Europa. Så, nu går handdesinfektion, våtservetter och dylikt åt som smör i solsken även här. Hygienhänvisningar ges, och precis som vanligt när något speciellt sker så kan Sydafrikas befolkning inte låta bli att skämta om det. Social media har varit fyllt med sådant här de senaste dagarna. 


No photo description available.

På tal om Sydafrika så är det fortfarande sommarvärme , och viruset överlever visst inte temperaturer över 25 plusgrader. Positiva nyheter, iallafall för oss. Väderleksprognoser visar att det kommande veckan inte kommer vara under 26 grader, förutom på nätterna ...

Nog bör vi ändå vara försiktiga och visa vad gäller sådant här, men själv är jag långt från panikslagen. Följande meme är jag i ett nötskal.
Image result for social work tutor meme coronavirus

Det är viktigt att kunna ha perspektiv till det hela i tider som dessa. Det får man om man läser på lite grand. Till exempel, så fick 10 miljoner personer TBC i fjol och av dem dog 1,5 miljoner. När hörde vi egentligen något om detta sist? Det är många det, och spridningen fortsätter år efter år, medan Coronaviruset förmodligen precis som så många andra virus kommer falla i glömska ganska snart.

Vill ni ha lite koll, så har vi hittat en bra och informationsrik websida som  har all information man kan önska inklusive insjukna, dödsfall, länder, åldersgrupper och så vidare. Besök www.worldometers.info/coronavirus/   

Bilder från Facebook, Social Work Tutor. 

Kommentarer

  1. Jag kan inte låta bli att tycka att rapporteringen kring corona går överstyr. Det skrämmer ju bara upp alla. Det där med TBC visste jag inte.

    SvaraRadera
  2. Är det inte alltid så här när för oss nya virus plötsligt anländer? Det okända skrämmer många. Självklart ska vi inte vara dumdristiga, men panik hjälper ingen heller.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg