Glad Påsk!



Kan man verkligen säga det i dessa tider? Ja, men det är väl självklart. Påsken kommer ju med det bästa budskap som någonsin getts. Frihet! Vi kankse numera är eller känner oss instängda och frihetsberövade, fast det är ju bara på utsidan skulle jag vilja säga. Insidan kan vi bestämma över själva.

Här i vårt hushåll håller vi andakt tillsammans varje dag, oftast efter kvällsmaten. Igår lästes det högt från Markus om den sista måltiden med lärjungarna, när Han med ångest ber i trädgården och de Han bad skulle hålla Honom sällskap en bit bort bara sov bort stunden. Jesus blir förhörd, förråd och fängslad. Förråd igen av en av sina bästa vänner. Det var så långt vi kom, men det fortsätter idag med korsfästelsen. Har ni sett The Passion of the Christ, förresten? Den ger nog iallafall en liten inblick hur det skulle kunna vara. Vilken fruktansvärd död. Än så länge låter det inte så värst glatt, men det vänder.

Har ni aldrig tänkt på det förut, så är följande påskens huvudbudskap, så glöm allt vad målade ägg, påskharar och påskgodis är och fundera på det här en stund. Ni vet hur Jesus dog och blev lagd i en grav, tänk nu inte en svensk grav, utan mer som en grotta med en stor sten rullad framför öppningen. Efter tre dagar var Han mirakulöst borta och visade sig vara allra högst levande. Han hade uppstått och som Guds son visat ondskan och omvärlden att döden är besegrad. Varför? Jo, för att är döden vunnen över, så är även synden besegrad. Jesus dog för mänskligheten, för våra synder, så att vi ska slippa gå omkring med dem själva. Han gör det för oss, och bjuder alla att lämna allt till Honom. Är inte det frihet, så säg? Som jag skrev precis i början, så kan vi vara fria på insidan, men instängda på utsidan, men det är helt upp till oss själva.

Ja, allt är annorlunda den här påsken, men budskapet är det samma. Gör det bästa av högtiden. Så, Glad Påsk till dig från mig!

Kommentarer

Populära inlägg