"I'll wear a badge ..."


“I’ll wear a badge so shiny bright
  I’ll guard you day and night ...”

Efter många veckors övande var det äntligen dags för hushållets egna lilla poliskonstapel att medverka i skolshowen tillsammans med de andra 5-6 åringarna i förskoleklassen. Som den låtsasmoster jag ändå är var det självklart att jag ville vara där. Så söta och så mycket de kunde komma ihåg helt utantill. Imponerande!
Det är bara en vecka kvar på årets fjärde och sista skoltermin och det långa sommarlovet tar sedan vid. Det är mycket som skiljer om man jämför med den svenska skolan. Det är inte bara skoluniform och medtagen lunch, utan också betyg från tidiga år och årsavslutsprov. Klarar man inte proven tillräckligt bra är det bara att repetera klassen ytterligare ett år. Det är inte heller självklart att du får gratis pennor och arbetsböcker. Varje år måste föräldrar se till att barnen återigen blir registrerade i den valda skolan, annars kan det hända att de inte längre har någon plats vid skolstarten.
Skolan är livsviktig och en inkörsport till en ljus framtid, men ibland är det tillåtet att helt och hållet koppla av från lärandet och bara få tänka på något annat. Önskar ett riktigt härligt och avkopplande jullov till alla barn och lärare och ... en extra dos tålamod till alla föräldrar ;).

Kommentarer

Skicka en kommentar

Populära inlägg