Snart är det jul

Jag vänjer mig visst aldrig vid jul i varmare land, känslan infinner sig liksom inte alls. Det spelar ingen roll hur mycket änglar, ljusslingor och tomtar det sätts upp. Palmer blir dekorerade, personalen i affärerna bär tomtemössor och högtalare med julmusik hörs lite här och var. Här hemma försöks det lite blygsamt med knäckkokande, en gammal adventsstjärna från Indiska och Carolas jul ... fast inte än, även om jag köpte färdighackade mandlar igår J.

Snart börjar alla insamlingsprojekt i samhället. Affärerna ställer ut riktigt stora lådor, där människor är välkomna att lägga i julklappar till barn som lever under fattiga förhållanden. Kyrkorna gör likaså. Radiostationerna har lokala insamlingar. Precis som i Sverige blir människor mer givmilda kring juletid, vilket är bra. Men jag uppmuntrar dig till att alltid, när som helst under året, att ha en givande inställning. Det behöver självklart inte kosta pengar, ge av dig själv!
Juldekoration i en av mataffärerna just nu. Känns fortfarande komiskt med julgran och snötäckta tak bredvid bodyboard och strandleksaker. Julstämning?
 

Kommentarer

Populära inlägg