Varför vänta tills klockan slått tolv?


Soldis, +25 och klockan har inte ens passerat åtta. Vilken härlig avslutning på året, som enligt känslan precis startat. Vad hände där egentligen?

Nu är det ju så att de lediga dagarna måste utnyttjas, så igår blev det en stunds läsning ute i det vackra sommarvädret. Julklappsboken från Sverige, Jonas Helgessons senaste från förra året med citat från diverse sammanhang han medverkat i. Ni har väl inte missat herr Helgesson? Föreläsaren, stand uparen, golfälskaren, förebilden och om jag förstått allt rätt numera även skådespelaren, som inte alls ser sitt handikapp som ett hinder utan använder det för att promota livskvalitet.

Varför ska jag vara som alla andra? Räcker det inte med att alla andra är det?”,Hur stor man är märks på hur man ser på det som är litet” och “Att byta attityd är gratis – men man måste använda alla sina gamla åsikter som insats”. Brillianta ord från en klok man. En klar uppmuntran så här i nyårstider, då många ger löften till sig själva. Det är ju sådant här vi borde tänka på så mycket oftare, och inte bara fundera på lite lätt, utan också leva efter. Nog vet vi alla att vi inte är stöpta ur samma form, nog vet vi att vi har en skev syn på en hel massa saker. Visst vet vi, långt där inne, att vi borde avsluta vissa delar av oss som inte är så bra och påbörja annat som gör oss bättre. Kanske är det dags? Kanske redan nu, varför vänta tills klockan slår tolv i natt? Jag säger inte att det är enkelt, men det enda som krävs är ett äkta beslut med en vilja om sann förändring... nyår eller inte. 

Kommentarer

Populära inlägg