Om vi låter Honom

Finns det någon i ditt liv som du skulle offra allt för? Någon du älskar så mycket att du är redo att dö för? En död fylld av smärta och otroligt lidande? Frågan är inte helt enkel och det ligger mycket bakom. Påsken och dess budskap handlar om precis detta, men omvänt.

Guds ende son, var inte tvingad att dö på det stora, tunga, förmodligen otympliga träkorstet då för länge sedan. Det var Hans val att göra det Hans Far ville, Han kunde lika gärna ha dragit sig undan och struntat i allt det där. Men Jesus valde att göra det viktigaste som hänt i världshistorien. Han dog för dem som levde då, för dem som kom efter, för dig och mig och för de som kommer leva sina liv efter oss. Han visste redan att vi skulle födas och välja våra egna vägar – ofta krokiga stigar så långt bort från Gud som möjligt. Men trots det, dog Han en mycket smärtsam och även förnedrande död i vanliga fall endast tillägnad svårt kriminella givna ett dödsstraff. Han som var fri från synd lät alla våra tillkrånglade, förvridna, jobbiga tillkortakommanden, allttså våra synder,  bli ett med Honom där på korset den där tunga fredagen. Skulle jag göra detta för någon annan? Tanken är svindlande. Under flera timmar var Jesus omringad av mörker, bokstavligt talat både kring korset och andligt. Han var skrämmande nog separerad helt från Gud. 

Det bästa med påskens budskap är att det inte slutar där i mörkret, utan att det egentligen börjar då efteråt. Tre dagar i en stor, traditionell grav och Jesus kommer på ett mirakulöst sätt tillbaka till livet. Och igen, detta händer för dig och mig. För oss! I Bibeln står det att dödens makt inte kunde hålla Honom tillbaka. Jesus uppstod för att han besegrat synd och död. Han gav oss en chans att tillbringa ett liv tillsammans i direkt gemenskap med Honom, älskade och rena. Våra synder från förr och de vi kommer göra, varenda en har Han förlåtit och glömt, om vi låter Honom. Så mycket älskar Han oss. Fast det är ändå upp till oss vad vi gör med denna påskens budskap? Vare sig du är troende eller inte, det är värt en tankeställare nu under långhelgen. Det är ju ändå därför påsken finns i våra almanackor.  


Kommentarer

Populära inlägg