Avokadodrömmar


Minns ni för ungefär två månader sedan, då det första lilla steget togs för att få drömmen om ett alldeles eget avokadoträd uppfyllt? Nu har vi kommit så långt att kärnan blivit planterad i en stor kruka, placerad i vinterns förmodligen perfekta solstrålevärme.


Avokadokärnan fick en hel massa rötter och ett skott sökte sig ut, så vi tyckte det var hög tid att göra något åt saken. Vår alldeles egna planteringsvariant överensstämmer kanske inte riktigt med vad vissa google-inlägg menar, men tipsen var alldeles för många och för olika. Så då gör man vad man själv tror.  Nu är det bara att vänta och se hur det hela kommer fortskrida.

Med huvudet fyllt av trädtankar, så är det nära tillhands att börja drömma om att kunna plocka solmogen passionsfrukt och mango här hemma i trädgården. Underbart, tänker jag och ignorerar helt alla apor som gärna hälsar på när det finns något att äta. Men innan har vi självklart kommit på ett fantastiskt knep för att hålla dem utanför ...  Alla tips tas tacksamt emot!

Kommentarer

Populära inlägg