Vi behöver er hjälp

Nu behöver vi er hjälp igen. Och, jag vet att många av er gärna ger en hjälpande hand på det sätt ni kan. Så här ligger det till ...

Sydafrika har äntligen fått det lagstiftat att barn ska sitta fastspända i bilstolar under färder på vägarna. Förändringarnas tid är här och vi på centret vill att “våra” godingar ska vara skyddade i bilen.  Kan vi även vara förebilder åt andra, så är det bara ett stort plus. Många barn ses fortfarande sitta i knät på någon vuxen i framsätet eller stående mellan sätena. Onödiga dödsolyckor och svåra skador kan undvikas på ett lätt sätt. För närvarande har vi några få barnbilstolar, men behöver ett antal till.

Så, varför behöver ungar på ett barncenter åka bil? Har de inte allt de behöver där? Anledningarna är många. Barn blir sjuka och behöver träffa en doktor. Barn växer och behöver nya kläder. Barn behöver göra utflykter, för att upptäcka omvärlden. Barn ska återförenas med familjemedlemmar och bör hälsa på. Barn får nya familjer och behöver introduceras till okända miljöer. 

Ni som kan och vill bidra med en slant till ett säkrare liv för de små, hör av er till mig på tex barfotamedak@gmail.com, så sätter vi igång. Tanken är att bilstolarna blir inköpta innan jul, så varför helt enkelt inte se det som en julklapp. Tack på förhand! 


Kommentarer

Populära inlägg