Detta är stort!



Det nästan hissnade när vi förstod hur fantastiskt stort detta faktiskt är. Vår kollega, Ntombi, är en av ett fåtal som blivit utvald och vi andra i arbetslaget har fått vara med på ett hörn i förberedelserna. Vi är minst sagt stolta att hon när som helst är på väg till London, med ett viktigt uppdrag att utföra.

I nästa vecka möts representanter från 53 länder som alla har det gemensamt att de tidigare varit koloniserade av Storbritannien. Vi talar Commonwealth Youth Forum, det elfte i ordningen, vars värd är Storbritanniens regering. De ämnen som kommer förhandlas har med välstånd, säkerhet, långsiktighet och rättvisa att göra. Mitt i detta handlar det bland annat om vår organisations hjärtefråga. Alltså, att barn behöver stabila familjer och inte barnhemsliknande miljöer när de växer upp.  Och, det är här Ntombi kommer in. Hon ska dela med sig om sina alldeles egna upplevelser av att som barn leva i en dysfunktionell familj, hur det är att spendera en längre tid i olika barncentran, men även om hennes erfarenhet av att senare få vara del av en stabil och kärleksfull familj. Så, hon vet sin sak. Ntombi har förstahands-kunskap om  hur traumatiska upplevelser fortfarande efter många år påverkar den syn hon har på livet och relationer mellan människor. Hur det kan göra livet komplicerat ibland. Drar vi det till sin spets, så kommer Ntombi representera alla de barn i världen som någonsin varit placerad i en institution, de som är det nu och de som kommer vara det i framtiden. Detta är stort! Ntombi har förutom många seminarier, redan flera möten inbokade med olika intresserade länder, som vill höra hennes åsikter. Hur spännande är inte det?

Det ska bli otroligt intressant att få höra om alla intryck, ämnen, planer och inte minst om nya bekantskaper, när hon kommer hem igen om en vecka. Undrar vilka dörrar Gud kommer öppna härnäst åt denna unga, modiga kvinna?

Kommentarer

Populära inlägg