Dadelkaka



Jag tänkte att jag skulle dela ett svårt-att-misslyckas-recept med er, så här i de mest konstiga och nästan overkliga tider. Trots allt, så får vi inte glömma av att leva och unna oss något då och då. Många av oss har helt plötsligt mer tid till hands, så varför inte passa på att baka. Det gjorde B häromdagen och valde då att göra en dadelkaka.

Vad behövs?
1 paket Mariekex
250 g margarin
250 g dadlar (utan kärnor)
250 g socker
2 ägg
1 tsk vaniljsocker
2 msk kakao

Hur gör man?
  • Bryt kexen i bitar och lägg i en form. 30 x 18 cm eller mindre, beroende på vilken tjocklek du vill ha på kakan
  • Blanda smör, socker och dadlar i en tjockbottnad gryta. Koka upp och låt det smälta samma, men inte för länge.
  • Blanda ner vaniljsocker och kakao.
  • Låt kallna lite före äggen rörs ner. Vispa äggen lätt i separat bunke innan.
  • Häll smeten över kexen och se till att allt är väl täckt.
  • Ställ i kylen i några timmar.
  • Skär upp och servera. 

Om det smakar gott? Så klart, annars hade receptet inte hamnat här. En skuren bit, leder lätt till en till. Smaklig måltid!





Kommentarer

Populära inlägg