Dadelkaka
Jag tänkte
att jag skulle dela ett svårt-att-misslyckas-recept med er, så här i de mest
konstiga och nästan overkliga tider. Trots allt, så får vi inte glömma av att
leva och unna oss något då och då. Många av oss har helt plötsligt mer tid till
hands, så varför inte passa på att baka. Det gjorde B häromdagen och valde då
att göra en dadelkaka.
Vad
behövs?
1 paket Mariekex
250 g margarin
250 g dadlar (utan kärnor)
250 g socker
2 ägg
1 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
Hur gör man?
- Bryt kexen i bitar och lägg i en form. 30 x 18 cm eller mindre, beroende på vilken tjocklek du vill ha på kakan
- Blanda smör, socker och dadlar i en tjockbottnad gryta. Koka upp och låt det smälta samma, men inte för länge.
- Blanda ner vaniljsocker och kakao.
- Låt kallna lite före äggen rörs ner. Vispa äggen lätt i separat bunke innan.
- Häll smeten över kexen och se till att allt är väl täckt.
- Ställ i kylen i några timmar.
- Skär upp och servera.
Om det smakar gott? Så klart, annars
hade receptet inte hamnat här. En skuren bit, leder lätt till en till. Smaklig
måltid!
Kommentarer
Skicka en kommentar