Den nyaste trenden




Munskydd är helt klart den nyaste trenden här. Och, självklart har vi hakat på ... eller, vi var egentligen tvungna. Det har precis blivit tillfällig lag och kan leda till både höga böter eller fängelse om du finnes utanför hemmet utan detta hälsoskydd, så ni förstår nog.

Men det tänker vi inte på nu, utan istället hur mycket vi hade sett fram emot ankomsten av de vi beställt på nätet och att de verkar alldeles förträffligt bra nu när de äntligen har anlänt. När denna assessoar ändå måste bäras, så är det hela väldigt mycket roligare om de är fina.

Det finns numera moderiktiga munskydd. Vem kunde ha tänkt det för bara ett litet tag sedan? Du kan matcha med din huvudduk, som så många har här. Du kan få med i stort sett vilket mönster du vill, fint, fantasieggande eller stilrent. Med resår du sätter bakom öronen eller med band du knyter i nacken. Jag har till och med sett annonser där de riktigt dyra modemärkena gör reklam för sina egna varianter. Vad kan man inte tjäna pengar på, så säg?


Nu börjar vi få in vanan lite grand, även om det inte känns helt naturligt än, men visst har man en del erfarenhet numera. Ta promenader med munskydd är okay, men att jogga är ingen hit eftersom det känns som man andas in hela tyget. Bärs glasögon, så immar de gärna och snabbt igen. Ett tips är att borsta tänderna innan det sätts på, vill inte ens tänka på hur man skulle må av att andas in sin egen morgonandedräkt. Fy! Selfies känns plötsligt lite roligare, för mig som väldigt sällan tar sådana normalt. Någon sa att det kändes opersonligt, då man inte ser om någon ler emot en, men det är ju helt fel. Kolla in ögonen, det är ju där det sitter. Det går för en gångs skull se om ett leende är på riktigt. Och, jag tror att man inte längre kommer prata så mycket om att någon fått en bonnabränna.  Coronabrännan är det nya med solkyssta pannor och kritvita näsor. Världen är verkligen föränderlig och mitt i smeten är vi.



Kommentarer

Populära inlägg