Ute på vift

 


Nyligen var det långhelg och vi var ute på vift. Lämnade orten och gav oss ut i det vilda. Härligt som alltid att kunna befinna sig flera timmar hemifrån. Inget som måste göras eller ens kan göras vad det gäller hus och hem.

En liten nationalpark fick sig ett besök med syftet att vandra. Leden tog oss genom skog och längs en sjö. På stigar och vägar. Vi träffade på en grupp med människor, som trodde sig ha sett leopardspår. Kanske var det så, kanske inte.


Några stora, spännande djur såg vi inte, men dock fjärilar, för det måste väl räknas det med. Vilket skådespel! Hundratals, olika sorter och färger, flög de omkring oss. Det var som de var där för bara oss. Som jag nämnt förut, Gud ser till att ge oss små välsignelser på olika sätt och det här var ytterligare en.



Några dyngbaggar korsade vår väg. Alltid lika fascinerade att se hur de, helt enkelt, förvandlar djurbajs till bollar, som de sedan förflyttar sig på. Otroligt. 

Naturen fortsatte att visa sig från sin bästa och mest fantasirika sida. Tänk att allt detta finns till beskådande.  




Senare samma dag besökte vi även ett rehabiliteringscenter för vilda kattdjur och fick oss en guidad rundvandring. De djuren vi fick se har kommit dit på grund av olika anledningar. Några hade varit husdjur, vilket är konstigt i sig, och hade inte tagits hand om väl. Andra var födda med något handikapp eller hade blivit skadade.

Syftet är självklart att de ska ha det bra, men också att de, om det går, ska få ungar, som senare kommer släppas ut i nauturen. Nu är det ju mycket jobb kring detta för att få det att funka och jag är ingen specialist på det och kommer därför inte säga något vidare, som kanske inte är helt korrekt vad det gäller centrets arbete. 

Geoparden, världens snabbaste djur. De kan springa hela 120 km i timman, men endast under en så där 20-30 sekunder, sedan riskerar de en hjärtattack. Denna vackra varesle är väldigt skör hälsomässigt och att antalet djur sjunker stadigt?

Nästa inlägg kommer troligen handla om vår fortsatta kortsemester, nämligen dagen då vi var på safari, så håll utkik!

Kommentarer

Populära inlägg