Ett glatt budskap i jul


 “Gläd dig, du benådade, Herren är med dig.” “Frukta inte, du har funnit nåd hos Gud. Se, du ska bli havande och föda en son, och du ska ge honom namnet Jesus. Han ska bli stor och kallas den Högstes Son, och Herren Gud skall ge honom hans fader Davids tron. Han ska vara konung över Jakobs hus för evigt, och hans rike ska aldrig få något slut“.
 
Wow, vilket budskap ängeln hade till den mycket unga Maria. Jag har ofta funderat över hur mycket hon egentligen förstod den där dagen. Hur mycket kunde hon greppa om vad det innebar för resten av hennes liv, vad det innebar för resten av världshistorien och vad det fortfarande innebär för oss som lever idag?
Så småningom föddes Jesus, vilket ju är hela meningen med julfirandet. Och det var till stallet, som inte kan ha varit den mest praktiska och bekväma platsen att föda på, som herdarna kom för att beskåda den nyfödde.  De hade också fått ett meddelande från en ängel. “Var inte förskräckta! Se, jag bär bud till er om en stor glädje för hela folket. Idag har en Frälsare blivit född åt er i Davids stad, och han är Messias, Herren. Och detta är tecknet; ni ska finna ett nyfött barn som är lindat och ligger i en krubba”. Det står i Biblen att herdarna sedan rusade iväg och hittade stallet. Och självklart kunde de inte  motstå att se den lille. De berättade ivrigt vad ängelns sagt till dem. Maria fick mer att fundera kring, be om och leva med. Hon “bevarade och begrundade allt detta i sitt hjära“.
Glöm inte julens budskap, men ännu viktigare glöm inte att Jesus, som växte upp gjorde det möjligt för oss att leva ett liv i frihet, ett liv i gemenskap med Honom och Hans far, samt den möjlighet Han gett oss att en dag få spendera evigheten med Honom!
Med detta önskar jag er en riktig God Jul!

Kommentarer

Populära inlägg