Blå påsar och citronsaft
Vem gillar inte frukt? Frukt som är så nyttigt och många gånger
vackert att titta på. Jag kan väl inte påstå att jag äter de tre till fyra
frukterna om dagen, som jag någonstans läst ska vara bra för hälsan. Men det
äts. Favoriten just nu är helt klart Mango med stort M. Stora, mjuka, söta och
med en distinkt smak av ... tall. Ni som
har erfarenhet av exotiska frukter som är solmogna på plats och inte fraktast långa
vägar till ICAs fruktdisk, vet vad jag talar om. Ananas, banan, litchi, nästan
vilken frukt som helst smakar bättre. Rikare, sötare och fylligare.
Där jag bor avlöser det ena bananplantaget det andra. Utöver
turismen är just bananer och sockerrör två av de stora inkomstgeneratorerna i
området. Kanske ser det lite lustigt ut att nästan varenda bananstock är
skyddade av blå plastpåsar, men de är där för att ge skydd mot skadeinsekter.
Bakom trädgården till vårt första hus hade vi tillgång till både banan,
macadanianötter och litchis, vilket inte var helt fel. I trädgården till vårt
förra hus var det ett avocadoträd och mangoträd, men frukten tog aporna. Nu, i
det nya, har vi ett papayaträd och ett citronträd. Och jag hoppas, hoppas att
aporna ska låta bli frukterna ... även om de redan börjat smyga omkring. Kankse
blå påsar skulle hjälpa? Eller är de riktigt stora “skadedjuren” för smarta? Men jag håller modet uppe och efterlyser härmed ett gott och enkelt
recept på citronsaft! Detta mottages gärna och testas när de små och gröna citronerna
blivit stora och precis lagom mogna.
Går det bra med det receptet jag gjorde för länge sedan så kommer det så småningom? /mamma
SvaraRaderaDet går fint, ett senare e-mail tackar jag för!
SvaraRadera