Blå påsar och citronsaft


Vem gillar inte frukt? Frukt som är så nyttigt och många gånger vackert att titta på. Jag kan väl inte påstå att jag äter de tre till fyra frukterna om dagen, som jag någonstans läst ska vara bra för hälsan. Men det äts. Favoriten just nu är helt klart Mango med stort M. Stora, mjuka, söta och med en distinkt smak av ... tall.  Ni som har erfarenhet av exotiska frukter som är solmogna på plats och inte fraktast långa vägar till ICAs fruktdisk, vet vad jag talar om. Ananas, banan, litchi, nästan vilken frukt som helst smakar bättre. Rikare, sötare och fylligare.


Där jag bor avlöser det ena bananplantaget det andra. Utöver turismen är just bananer och sockerrör två av de stora inkomstgeneratorerna i området. Kanske ser det lite lustigt ut att nästan varenda bananstock är skyddade av blå plastpåsar, men de är där för att ge skydd mot skadeinsekter.
 
Bakom trädgården till vårt första hus hade vi tillgång till både banan, macadanianötter och litchis, vilket inte var helt fel. I trädgården till vårt förra hus var det ett avocadoträd och mangoträd, men frukten tog aporna. Nu, i det nya, har vi ett papayaträd och ett citronträd. Och jag hoppas, hoppas att aporna ska låta bli frukterna ... även om de redan börjat smyga omkring. Kankse blå påsar skulle hjälpa? Eller är de riktigt stora “skadedjuren” för smarta? Men jag håller modet uppe och efterlyser härmed ett gott och enkelt recept på citronsaft! Detta mottages gärna och testas när de små och gröna citronerna blivit stora och precis lagom mogna.
 
 

Kommentarer

  1. Går det bra med det receptet jag gjorde för länge sedan så kommer det så småningom? /mamma

    SvaraRadera
  2. Det går fint, ett senare e-mail tackar jag för!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg