Med hjärtat på rätta stället


Låda efter låda packas upp. Prislapp efter prislapp sätts på föremålen, som sedan kommer dekorera det utvalda bordet i det stora tältet. Ja, så spenderade jag och några av kollegorna denna helt vanliga onsdagskväll i förberedelse inför morgondagens öppnande av årets lokala påskmarknad. Vi hoppas på många kunder, då intäkterna från vår monter enbart kommer gå till min arbetsplats arbete kring utsatta barn.
Detta är verkligen inte något vi brukar göra, men som nu är möjligt tack vare en givmild kvinna med hjärtat på rätta stället. Hon har lagt ner den egna affären och skänkt en hel massa prylar till oss med tanken att vi ska sälja det vidare för att kunna tjäna en extra slant. Det är personer som hon, som gör det möjligt för oss att fortsätta hjälpa barn och familjer till en bättre tillvaro och en ljusare framtid. Privatpersoner, företag eller organisationer från när och fjärran är exempel på andra som bidrar till att hjulet kan rulla vidare. En del skänker en mindre summa pengar, en del mer. En del ger kläder, arbetskraft och inte att förglömma tid i förbön. Allt tas tacksamt emot. Tack för att ni bryr er!
Som avslutning, en liten uppmaning till er som har vägarna förbi. Ta en sväng till marknaden och köp en pryl eller två. Jag kommer iallafall inhandla något från vårt bord, eftersom jag vet att även ett litet bidrag gör skillnad där det behövs som mest. Kanske syns vi där... finns mycket fint att välja blandJ.
Litet smakprov från en annan monter.

Kommentarer

Populära inlägg