Smaklig måltid
Har man varit på semester,
speciellt om man varit utomlands, så kan man vara säker på att två frågor kommer ställas väldigt
snart efter hemkomsten, och det mer än en gång. Även jag, som inte är i
barndomslandet så där värst ofta, kan räkna med att få svara på samma frågor. “Hur är vädret där du varit?” och så givetvis, “Vad äter man?” Det kanske inte är så konstigt om man tänker efter
lite. Väder och mat är ju i våra tankar mest hela tiden och påverkar oss på en
hel massa sätt. Det ger oss upplevelser och glädje, men det får oss även att
klaga och sucka. Det är en stor del av oss.
Riktigt
sydafrikansk mat. Kycklingklubbor med pap (majsgröt) och tomatkross. Och så
grönsakerna förståss.
Jag kommer inte tala mer om väder,
men där emot mat. Så, för att mätta er nyfikenhet ;) kommer det här med
presenteras lite av vad som står på menyn i mitt hem, långt bort från de
svenska köken. Först vill jag bara tacka min kära “syster”, kollega, huskamrat
och mästerkock för att hon lagar utsökt mat till en sådan som mig, som gärna
äter men bara tillagar måltider då det verkligen är nödvändigt .... Stort TACK
M, mer variation och goda smaker kan jag inte önska mig!
Tillagad
riven kål, gröna bönor (vad heter de på svenska egentligen?), nötkött serveras
med ris. Smak med sting! Indonesisk måltid.
Salade Nicoise. Ursprungligen från Provence. Grönsallad
med oliver, fetaost, gröna bönor och tonfisk. Gott tillsammans med kokta ägg
och baguette.
Pilav från Balkan. En
av mina favoriter. Nötkött tillagat med
champinjoner, paprika, persika och tomatkross. Serveras till ris och ytterligare persikobitar.
Amerikansk
bönröra. Bönor och köttfärs. Härligt kryddstarkt.
Köttbullar
med potatisgrtäng samt kokta grönsaker
Önskas mer redogörelser vad det
gäller recepten, var god låt mig veta så för jag frågan vidare till kocken.
Smaklig måltid!
Jag kommer ihåg när Sven och jag var i Sydafrika - vilka fantastiska smakupplevelser vi fick njuta av!
SvaraRaderaVår värd, Svens ingifta moster Barbro, tillagade avokadohalvor med flingsalt i ugnen och de smakade helt ljuvligt.
Tillbaka i Sverige försökte vi oss på denna delikatess men blev tyvärr lite besvikna.
Tydligen ska dessa avokadohalvor avnjutas på rätt plats.
Kram Linda
Du har inte med den goda korven som påminner om grynkorv.
SvaraRaderaLinda, låter ju kanongott. Måste prova avokado i ugn. Och ja, det finns massor av god mat här.
SvaraRaderaAnonym, du menar boer wors, bondkorv på svenska. Vi äter det inte så ofta,men jag håller med. Det är got, speciellt tillagat av vilt kött.