Fritters
Jag tror
nog att vi har hittat en ny favorit. Det kanske inte är det mest nyttiga, men
smakar ljuvligt och är förmodligen aningens bättre för hälsan än doughnuts. Svårt
att sluta äta är det också. Det har vid det här laget tillagats några gånger
hos oss och mer kommer det bli. Jag talar Pumpkin Fritters, eller friterad
pumpa. Är du nyfiken, så är det bara att pröva receptet nedan. Riktigt enkelt
ska det vara, säger M, så en dag när andan faller in kanske även jag står vid
spisen i oljeångorna.
500 ml kokad pumpa
120 g mjöl
10 ml bakpulver
1 vispat ägg
Friteras i gryta med
solrosolja
Rör ihop och lägg i
oljan med en matsked. Fritera tills “frittarna” är bruna på båda sidor. Ta upp
ur oljan och låt kallna lite. Rulla sedan kakorna i socker och kanel. Ätes
gärna ljummen. Kan det bli bättre?
Kommentarer
Skicka en kommentar