Fritters


Jag tror nog att vi har hittat en ny favorit. Det kanske inte är det mest nyttiga, men smakar ljuvligt och är förmodligen aningens bättre för hälsan än doughnuts. Svårt att sluta äta är det också. Det har vid det här laget tillagats några gånger hos oss och mer kommer det bli. Jag talar Pumpkin Fritters, eller friterad pumpa. Är du nyfiken, så är det bara att pröva receptet nedan. Riktigt enkelt ska det vara, säger M, så en dag när andan faller in kanske även jag står vid spisen i oljeångorna.
500 ml kokad pumpa
120 g mjöl
10 ml bakpulver
1 vispat ägg

Friteras i gryta med solrosolja 

Rör ihop och lägg i oljan med en matsked. Fritera tills “frittarna” är bruna på båda sidor. Ta upp ur oljan och låt kallna lite. Rulla sedan kakorna i socker och kanel. Ätes gärna ljummen. Kan det bli bättre?

Kommentarer

Populära inlägg