Öga mot öga med en noshörning


Hluhluwe Umfolozi Game Reserve är en av de ställen jag ständigt återkommer till och som jag önskar att ni alla en dag skulle få tillfälle att besöka. Naturreservatet med sina 960 kvadratkilometer, där känslan av att vara i det vilda är påtaglig. Där djuren vandrar omkring som de vill i den fantastiskt vackra naturen och där besökarna från många delar av världen kan välja mellan att köra omkring i egna bilen eller följa med på guidade turer i öppna jeapar.

Under de senaste dagarna har vi återigen varit på plats. Med packade väskor, medtagen mat och inte att förglömma kikaren och kamerorna, var vi beredda för vad komma skulle. Precis som väntat kunde vi njuta av friden och den spänning som gärna infinner sig då man inte vet vad som lurar bakom nästa sväng, där man rattar omkring på de smala, kurviga vägarna. Det kan gå långa stunder och mycket körande utan att ett enda djur visar sig, men så helt plötsligt står man öga mot öga med en stor noshörning, en vårtsvinsfamilj eller med en stor grupp bufflar. Att ha ett 30-tal elefanter i vägkanten, inte alls långt från bilen, är aningens nervkittlande och får vem som helst att sitta på spänn. De skygga kattdjuren, som lejon och leopard lös med sin frånvaro, men blotta känslan av att de är där ute någonstans räcker långt.




Vi levde campingliv på området, dock i runda, moderna stugor och inte husvagn eller tält. Mysiga roundavels med djur smygandes utanför väggarna, dock avskärmat från de lite mer farliga, rekommenderas starkt.


Allt gott kommer till ett slut, även vår safaritrip, men ett nytt besök kommer helt säkerligen bokas in i kalendern någon gång framöver.



Kommentarer

Populära inlägg