Högsäsong för valar

Det splashar ordentligt där ute nu och då och då ser man höga vattnestrålar skjutas högt upp i skyn. Det är senvinter, vilket också betyder högsäsong för valarna här på kusten. Havet skjuder av liv, vilket vi här i huset tycker är väldigt spännande. Inte minst för att vi kan se det live från vardagsrumsfönstret och från fönstret i köket. Visst är det lite väl långt borta, men vi ser helt tydligt att det inte är vanliga vågor, det är mer. Och bara tanken att gigantiska vattendjur rör sig under ytan gör oss upprymda. Idag på eftermiddagen tycktes det röra sig extra mycket. Med starka minnen från förra årets stora upplevelse, då vi såg späckhuggare hoppa högt över ytan, skyndade vi ner till närmaste strand för att ta oss en titt. Tyvärr räknade vi inte med att stranden sjunkit en hel del, sedan vi sist var där, så vi såg inte alls så långt som önskat och därmed inga valar och dess trogna anhängare, delfinerna. Men vad gör det, vi gör ett nytt försök en annan gång. Den sena eftermiddagssolen sken, vinden ven och vi tog en god promenad över stranden istället.






Kommentarer

  1. Oj, det låter häftigt, det där! Kanhända jag är tjetig, men jag hoppas verkligen att jag snart får vandra där på din strand!

    SvaraRadera
  2. Inte alls tjatig, Maria. Ser fram emot när det äntligen sker :) .

    SvaraRadera
  3. Kan verkligen rekommendera Ramsgates nya Whale deck, där hade vi fin utsikt igår =)

    SvaraRadera
  4. Anna, favoritstranden är absolut Ramsgate, måste ta oss dit snart och då blir det till att klättra upp till the whale deck också.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg