Världens Barn - lite blir mycket!


Ni som var med från början kanske kommer ihåg hur allt började. Anledningen till mitt bloggande var ju inget annat än att jag blivit tillfrågad att skriva för Världens Barn- kampanjen förra året. Det gav mersmak och på den vägen är det. Och nu är det då dags igen, det vankas mer bloggande för  denna fantastiska insamlingskampanj med fokus på utsatta barn utöver världen. Håll utkik på Världens Barn hemsida inom de närmaste dagarna. Sidan kan ni hitta HÄR!
Det är nu det går att lägga slantar i de skramlande bössorna vid ICA, reklamen på tv och radio går varm, konserter och galor anordnas. Allt för att svenskarna åter igen ska få upp ögonen för barns situationer och ge till de som behöver  förändrade livssituationer i länder långt borta. I år är fokus på barn i bland annat Kongo, Sri Lanka, Moldavien, Senegal, Colombia och Burma. Kända organisationer som PMU, Erikshjälpen, Diakonia, Lions, Läkarmissionen, Unicef, Rädda Barnen och Röda Korset arbetar med partners på plats för att skydda barn mot våld, sprida kunskap i bekämpandet mot könsstympning, ge gatubarn en chans till skolgång, kämpa mot HIV-infektionen och mycket mer.
Ni som är skeptiska mot kampanjer som denna kan vara lugna. Organisationen jag jobbar för har tidigare fått motta pengar från kampanjen och pengarna kommer verkligen fram! Tveka inte, ge en slant i år! Det du ger gör skillnad! Lite blir mycket tillsammans med andra.

Kommentarer

Populära inlägg