Något att sätta tänderna i
Provar man inte mat från det land man besöker missas något
väsentligt. Det blir liksom ingen helhetsupplevelse. Efter år i ett och samma
land har myckets smakats och en del finns numera på hushållets egna meny, som
för övrigt har ett otroligt brokigt innehåll från många delar av världen.
Givetvis vill vi ge våra långväga gäster något riktigt
sydafrikanskt att sätta tänderna i. Söndagsmiddagen blev populär, då det
serverades grillat eller braii som det heter här. Hederlig boerwors (bondkorv)
och lammkotletter serverades till paptart och en god sallad. Vad är då paptart
kan man undra? Jo, majsgröt varvat med stekta champinjoner, tomater och lök
samt kryddat med färsk basilika, peppar och salt. Vi blev så mätta och belåtna
att efterrätten fick vänta ett bra tag. Den inmundigade vi förövrigt på mysiga
Mac Banana, som inte gör någon besviken. Och även här blev det en typiskt
populär sydafrikansk sötsak för vissa av oss. Citron och maräng-paj.
Kommentarer
Skicka en kommentar