Julklappstips 2013!


Ingen kan väl ha missat att julen står innanför tröskeln. Affärer svämmar över av pynt och klappar att inhandla även i södraste Afrika. De klassiska julsångerna spelas i affärerna. Människor här har inga hämningar när det gäller sjungande, speciellt julsånger har jag märkt. Det sjungs, visslas och nynnas helt ogenerat mellan hyllorna i butikerna. Helmysigt tycker jag, som gärna stämmer in.

I juletid blir människor mer givmilda. Parkeringsvakterna får helt plötsligt en extra penning av dem de vaktar fordon åt. Privatpersoner vill helt plötsligt hjälpa andra som inte har så mycket. På radion är det insamlingskampanjer, där vi tillsammans med företag kan samla ihop leksaker till mindre förunnade barn i samhället runt omkring oss. Affärer sätter ut stora lådor där det återigen kan ges saker till dessa små invånare.
Det är inte helt lätt att köpa julgåvor till familj och vänner. Många har ju egentligen allt och lite till. Är du inte klar med dina inköp än eller känner att du vill köpa mer, då kan du fundera över om du inte skulle stötta personer ute i vida världen och ge beviset till dina nära. Till exempel Läkarmissionen har även i år speciella julklappar att välja emellan. Titta in HÄR! Du kan köpa ett fårpaket till ensamstående mammor i Burkina Faso i självförsörningssyfte eller hjälpa en kvinna i Tanzania till en säker förlossning på sjukhus. Eller varför inte ge pengar till stöd för Syriens flyktingar? Skulle ni vilja stötta ett projekt med anknytning till organisationen jag arbetar för. Välj då Skyddsängelpaketet som bidrar till att blivande fosterföräldrar kan bli utbildade för att bli mer utrustade att ta hand om utsatta barn. Odlingskursen i Sydafrika går till en av våra samarbetspartners.
Ta dig en extra funderare och tänk på vad du kan göra för andra i juletider!

Kommentarer

Populära inlägg