Vilken lycka!

Nu har skolan börjat igen, till glädje för stora och små :). Efter år av trånande har husets lille herre med fjärilar i magen nu ängtligen fått klä på sig den efterlängtade skoluniformen. Gråa shorts, ljusblå skjorta, låååånga gråa strumpor och så de svarta, skinande skorna. B tycker det är det finaste som finns. Äntligen är de hans, vilken lycka! 



Förberedelserna har varit många. Förutom uniformens alla delar, är det pennor, kritor, vattenfärg, pärmar, plastfickor ... ja, allt har inköpts efter en lång lista. Här får du inte mycket gratis från skolan. Och varenda pinal har märkts med namn, precis som det ska vara och har fraktats till klassrummet innan starten. 


För en del familjer är det verkligen inte lätt att få det att gå ihop. En snabbvisit i mataffären nu ikväll blev något längre än beräknat, då det stod en skolbusslåda vid ingången. Den ska fyllas med skolmaterial för de elever, som behöver extra hjälp ekonomiskt. Så klart vi ville vara med och köpte det ena med det andra. Affärskedjors vilja att få med oss samhällsmedlemmar, att få oss att ge en extra hand åt utsatta är något jag gillar starkt. 


Kommentarer

Populära inlägg