Högsäsong
Högsäsong för avokado är inte helt fel. Grannar och andra
ger för närvarande bort till höger och vänster. Denna nyttiga frukt är både
mättsam och smaklig, på mackan med salt, i salladen eller i röran för de
mexikanska chipsen. Ni vet väl att det finns en hel massa olika sorter och
storlekar och att både utsidans utseende och insidans konsistens varierar en
del?
Då klimatet är perfekt här på kusten, så försöker vi oss nu
på att odla vårt egna avokadoträd. Av kunnig kollega har det lärts ut att då
kärnan brustit för en enda liten rot, så ska undersidan av avokadon sättas i
vatten. Frukten kan hållas upp med tandstickor. När roten, eller kanske
rötterna, vuxit till sig blir det plantering i jorden i en kruka utomhus. Så
småningom kan det lilla trädet förflyttas, men nu till den plats i
trädgården som passar bäst. Hur långt tid detta tar vet vi inte, men den som
väntar på något gott väntar aldrig för länge...
Heja på, aldrig för sent att börja.
SvaraRaderaKanske fått lite gener av mormor, fast jag tror aldrig hon smakat på avocado.
Tackar! Ska bli spännande att se hur det går.
SvaraRaderaVi planterade precis ett avokadoträd i våran trädgård. Det skulle visst ta ca 1-2 år innan det blir någon frukt. Vi köpte ett träd på Plant Depot som var en meter högt men det är ju fortfarande ett bebisträd. Lycka till med planteringen!
SvaraRaderaTack för informationen, Maria. Att lyckas med ett avokadoträd är ju en dröm som går i uppfyllelse :). Lycka till med ert, så hoppas jag att vår kärna som får mer och mer rötter kommer rota sig och växa när det väl är dags. Ha det gott!
SvaraRadera