Högsäsong

Högsäsong för avokado är inte helt fel. Grannar och andra ger för närvarande bort till höger och vänster. Denna nyttiga frukt är både mättsam och smaklig, på mackan med salt, i salladen eller i röran för de mexikanska chipsen. Ni vet väl att det finns en hel massa olika sorter och storlekar och att både utsidans utseende och insidans konsistens varierar en del?



Då klimatet är perfekt här på kusten, så försöker vi oss nu på att odla vårt egna avokadoträd. Av kunnig kollega har det lärts ut att då kärnan brustit för en enda liten rot, så ska undersidan av avokadon sättas i vatten. Frukten kan hållas upp med tandstickor. När roten, eller kanske rötterna, vuxit till sig blir det plantering i jorden i en kruka utomhus. Så småningom kan det lilla trädet förflyttas, men nu till den plats i trädgården som passar bäst. Hur långt tid detta tar vet vi inte, men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge... 


Kommentarer

  1. Heja på, aldrig för sent att börja.
    Kanske fått lite gener av mormor, fast jag tror aldrig hon smakat på avocado.

    SvaraRadera
  2. Tackar! Ska bli spännande att se hur det går.

    SvaraRadera
  3. Vi planterade precis ett avokadoträd i våran trädgård. Det skulle visst ta ca 1-2 år innan det blir någon frukt. Vi köpte ett träd på Plant Depot som var en meter högt men det är ju fortfarande ett bebisträd. Lycka till med planteringen!

    SvaraRadera
  4. Tack för informationen, Maria. Att lyckas med ett avokadoträd är ju en dröm som går i uppfyllelse :). Lycka till med ert, så hoppas jag att vår kärna som får mer och mer rötter kommer rota sig och växa när det väl är dags. Ha det gott!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg