Skydd och försvar

Morgonens besök till byskolan var både rolig och uppmuntrande. Det var ytterligare ett av våra inhopp i barnskyddssatsningen som just nu sker runt om i landet. Idag blev det ingen film, men lite annat smått och gott. En samling utan sång, är ingen samling alls, så kunskap varvades självklart med sjungande röster så det ekade mellan väggarna. 




Dessa vetgiriga klass 1 – 7 elever visade sig kunna en hel del, men fick nu fylla på kunskapsbanken ännu lite mer. Tyvärr är samhället inte så sunt och säkert som man kan önska, men nu fick vi iallafall vara med på ett hörn och lära ut hur de unga kan försvara sig och undvika vissa farligheter. 


Självklart hade vi med oss de “gröna banden“ som står för just barnsäkerhet. Rektorn hjälpte glatt till att nåla fast banden på skoluniformerna. 



Under rundvandringen tog vi en titt i en av klassrummen där några av de 300 eleverna lär sig allt mer. Känslan av "old school" infinner sig, men jämfört med så många andra klassrum är det här riktigt, riktigt bra. Utrymme, läshörna, böcker samt egen sittplats och bänkar åt alla! 


Passande sa Nelson Mandela en gång att utbildning är det mäktigaste vapnet för oss att förändra världen, och det är ju precis så det är. Kunskap är otroligt viktigt, om det används rätt. Och att lära barn hur de kan försvara sig i utsatta situationer var vårt bidrag idag! 

Kommentarer

Populära inlägg