Lyx

Vilken lyx att vara ledig en dag mitt i veckan. En fri onsdag lite oftare skulle sitta rätt bra. Jämna ut veckan en aning, så att helgen inte blir så fullpackad av allt det där som inte hinns med under de andra dagarna.

Sydafrika firade Heritage day igår, vilket betyder en röd dag i almanackan. Förmodligen skulle vi ha fokuserat lite mer på ursprung och seder mellan allt trädgårdsarbete och städande, som sig bör en dag som denna. Av någon okänd anledninga har dagen också utsetts till nationell grilldag, så nog osade det grillat mellan  husen i kvarteret. Denna tradition tog vi dock till oss, även om måltiden nog såg något annorlunda ut jämfört med den generelle sydafrikanen, som anser att sallad och andra nyttigheter förstör en riktig braii (som det heter här).

Till sist ett litet tips till dig som svensk, om du i framtiden kommer på besök till grillmästarnas land. Glöm den traditionella korven, om du inte vill bli skrattad åt. Det är köttbitar på grillen som gäller, så stora som möjligt. Bara så du vet.






Kommentarer

Populära inlägg