Spontan fångst

Det håvades vatten mest hela tiden, där vid centrets lilla damm tidigare i veckan.  Där nerför backen dit barnen inte så ofta har tillfälle att vara. Men nu i veckan har det varit vårlov från skolan och då har vi passat på att göra det där lilla extra.

Vi som trott att den välplanerade  skattjaken och lunchen som grillats i skogsdungen skulle bli  det mest uppskattade, hade visst tagit fel. Det var istället jakten på de minsta, små grodor i vattnet som fångade de 20-tal ungarnas fulla uppmärksamhet.  Koncentrationen var stor och jag gladdes med dem, då jag fick förmånen att  “beundra” fångst efter fångst. För en gångs skull fick barnen göra något spontant. Något som helt plötsligt bara dök upp.  

Livet på ett center för utsatta barn är inte som hemma hos dig och mig. De ungas valmöjligheter är begränsade av många anledningar, så det som kan tyckas naturligt och vanligt för oss, kan vara helt fantastiskt för dem. 



Kommentarer

  1. Va mysigt det ser ut! Grodyngel var ju också jättekul att fånga när man var barn :)

    SvaraRadera
  2. Barn är precis likadana världen över, gillar samma saker. Och det enkla är det som håller bäst. Hoppas du har det bra, Maria!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg