I första hand

Hon ler stort då hon sakta packar upp kläderna från plastpåsen.  Tröjorna och kjolen är inte helt nya, men fortfarande fina. 

Dagen innan hade vi hälsat på hos en familj och fick då berättas för oss om den unga kvinnan som precis flytta in. Endast  19 år och fortfarande gymnasiestuderande. Hon är föräldralös och har även erfarit hur andra nära släktingar dött omkring henne. Hon tillbringade många år på barnhem. Hon fyllde 18 och ansågs av lagen som vuxen och då var det helt plötsligt dags att flytta ut. Det blev till släktingarna hon inte träffat på länge, länge. Hon var inte efterlängtad och fick snart packa ihop sina få ägodelar och ge sig av.  Hon chansade och knackade på dörren hos paret hon som liten flicka kände. Hon välkomnades med öppna armar, men saknade mycket av det hon behövde.

Är du som jag, så tycker du att det känns bättre av ge bort plaggen du tröttnat på eller inte längre använder, istället för att slänga.  Så, då vi var tillbaka hos den nyligen utökade familjen kunde vi i första hand erfara hur det gamla blev glädje till någon annan. Innehållet från den urstädade garderoben fick nytt liv. Och tänk ... vi hade till och med samma klädstorlek!

Kommentarer

Populära inlägg