Jag gillar ju det här



Nu är det bara drygt en vecka kvar och sommaren anländer enligt almanackan. Det kryllar av sommartecken och det är bara att hälsa den varmare och även lite ljusare årstiden välkommen.

Eftermiddagspromenaden gjorde sig rejält påmind om vad som väntas. Det var mulet, men ack så luftfuktigt och svettigt. Fast härligt, jag gillar ju det här :).

Annat som pekar mot den stundande, långa sommaren är att det hoppas och splashas rejält i vår lilla pool numera och att vattnet har hunnit krypa upp mot +26 hela grader. De varma dagarna blir allt vanligare. Fönster och dörrar står ofta på vid gavel. Det är fler och fler ungar utomhus och kring vägarna under dygnets ljusa timmar, då många redan skrivit sina sista prov för skolåret och numera spenderar all tid hemmavid. Kvällsmaten intas på terassen mest hela tiden. Grodorna sjunger sin skönsång under mörka kvällstimmar och gräshopporna stämmer in. De rosa, cerisa och lila blommorna blommar på träden. 

Jo, nog är sommaren här alltid. Det är bara att ladda med vattenflaskor, så ska vi allt klara av det igen. Tankarna på att det faktiskt finns de som skrapar is från bilrutorna i detta nu känns lika avlägset, som att första advent infinner sig nästa helg.

Kommentarer

Populära inlägg