Det är egentligen inte så noga

En gråmulen och stundom regnig, röd dag som denna, passade det ypperligt att spendera flertalet timmar i köket till tonerna av favoritjulmusiken med Bing Crosby, Frank Sinatra och Ella Fitzgerald i spetsen.  Hushållets olika nationaliteter gjorde sig klart påminda och de typiska förberedelserna inför den kommande storhelgen blandades.   

Vi mixar och ändrar traditioner lite som vi känner för. Lite nytt, lite gammalt. Det är egentligen inte så noga. Julen anländer ju ändå. 


Något som fick stryka på foten i år var knäcken. Det är lite klurigt med luftfuktigheten och värmen här nere, vilket gjort att knäckkokartiden blivit mångdubblad jämfört med receptet vid tidigare tillfällen. Detta var något jag inte alls kände för igen och beslutade kvickt att denna sötsak helt klart är överskattad.

Jag önskar att jag vore en sådan där riktigt husmorstyp, som älskar att laga mat och baka och bara slänger ihop det ena med det andra lite lätt på en höft.  Då hade vi just nu även kunnat njuta av olika marsipankonstelationer. Men då verkligheten är en annan och det inte går att köpa i närmsta affär, så blir det inget med det heller. Kanske en annan gång ...  
Japp, det var fler som ville vara med på ett hörn. 

Kommentarer

Populära inlägg