Olikheter och likheter

Hur härligt är det inte med några extra dagar ledigt så här i slutet av september? När vi vanligtvis påbörjar en arbetsdag är det en slapp morgon här hemma som erbjuds istället, en klämdag som denna.

Igår var det Heritage Day som firades. Det är dagen då Sydafrikas befolkning med alla dess kulturer och olikheter firar den enhet som skapades då apartheid avvecklades. Detta belyses genom att de olika folkgruppernas historia och kulturer lyfts fram lite mer än vanligt.

Det här med enhet och att acceptera varandras olikheter och likheter har aldrig varit något problem i vårt brokiga, lilla hushåll. Så, vi drog vårt strå till stacken genom att som de allra flesta sydafrikaner sätta på grillen och fixa till en måltid. Dagen har ju inte fått smeknamnet  nationella grilldagen för intet.
För att även komma ihåg mitt egna kulturarv satte jag vår xhosa-vän och den unge zulu-herren på att baka en hederlig kladdkaka, som även holländskan och svenskan från Västergötland senare kunde avnjuta över en kopp rooiboste. 

Kommentarer

Populära inlägg