Drömmar blir verklighet

Veckans bästa nyhet. Nej, månadens helt klart bästa nyhet nådde oss i bilen mitt under arbetsdagen någonstans ute på landsbygden tidigare i veckan. Han, killen i sena tonåren, når högre höjder! Vi förundras, hjärtat glädjer sig och tårarna är nära. Vilken resa!

Tidigare i år satt vi tillsammans med samma kille och hans fostermamma hemma i deras vardagsrum. Då såg han tillvaron i mörker. Han kände sig som en börda till den familj som så storhjärtat välkomnat honom till sig flera år tidigare. Han hade drömmar, som han såg försvinna någonstans vid horisonten. En talangfull kille, vars liv startat med en rejäl uppförsbacke.  Vi lyssnade, några få telefonsamtal  gjordes och det hela vände.

Nu håller drömmen på att uppfyllas. Få förunnat, men han har blivit uttagen! Sporten är hans stora kärlek och så snart skolåret avslutas om bara några veckor bär det av till storstaden. Till laget där spelarna drillas till att möjligen ingå i de stora, kända lagen så småningom. Talangscouterna håller ständigt ögonen på dem. Fostermamman jublar i telefonen och vi kan bara stämma in. Han får inte bara göra det han helst av allt vill, utan får även utbildning och boende sponsrat. 

Det hela är så uppmuntrande, så gripande. Inget är omöjligt. Böner får svar. Drömmar blir verklighet. 

Kommentarer

Populära inlägg