Lämnar oss

Spänningen ligger i luften. Det väntas och väntas. Vi som vet vad som är på gång känner nog av det lite extra. Många av barnen på centret är förväntansfulla och aningens rastlösa. Det är december, vilket är en alldeles speciell tid hos oss. Inte alls för att det snart är jul, utan för att det helt enkelt är den månad under året då flest barn lämnar oss för att flytta hem. December är tiden då skolåret avslutas och det ses mest lämpligt  att bryta upp för att starta  en ny skola i början av kommande år.
Vissa av de unga kan återvända till sina föräldrar för att situationen där hemma har ändrats på ett positivt sätt. Andra flyttar till släktingar som kan tillgodose alla de behov ett barn har. Och, så har vi då lillkillen, som kommer fram till mig varje gång han ser mig och säger “Jag vill ha min mamma”. Äntligen, äntligen är det hans tur. Efter en ganska lång period har han lärt känna sin nya familj och kommer nu välkomnas på riktigt av sina fantastiska fosterföräldrar och nya storasyster.
Det är som sagt hektiska dagar hos oss. Ni som ber, hjälp oss. Vi vill så gärna att barnen som nu är på väg utanför murarna ska få uppleva trygghet och stabilitet. Att de ska vara beskyddade mot allt det jobbiga de tidigare i sina unga liv varit föremål för. Att de ska känna sig älskade och bli uppmuntrade att leva ett liv som bygger upp dem. Att allt ska gå bra!
Igår flyttade fyra flickor och pojkar. Efter helgen väntas fler. 


Kommentarer

Populära inlägg