Oborstat hår

Semester i lugnan ro är ju bara för skönt. Att ta dagarna som de kommer, utan fullspäckade scheman. Strosa omkring med oborstat hår och solklänning. Påta lite i trädgården. Läsa en stund. Ta ett dopp i det blå. Promenera ner för backen till affären för att handla något som glömts. Bara vara hemmavid. 
En fördel med att bo i ett så kallat varmt land är att man ganska snart upptäcker att man inte längre är tvungen att ta vara på solen varenda vaken minut, om man förståss inte verkligen vill. Det kommer ju alltid ännu en solig, fin dag snart igen! 
Det sägs att det tar tre veckor att få kroppen att varva ner från jobb och stress och det är nog sant. Det betyder ju självklart inte att man inte kan göra något alls, utan att man helt enkelt kan slappna av och fokusera på något annat än det vanliga. För mig tar det ett tag innan jag kommer in i lunken, men nu efter nästan en veckas ledighet har det mesta av rastlösheten släppt och jag ser fram emot den stundande resan till favoritnationalparken med dess vackra natur och spännande djur. 

Kommentarer

Populära inlägg