Logos Hope

Storstaden har för tillfället besök av det stora och inte helt okända missionsskeppet Logos Hope, som drivs av organisationen Operation Mobilisation. Detta var vi nyfikna på och precis som så många andra styrde vi kosan till hamnen för att hälsa på en dag för inte så länge sedan.

Vi välkomnades av några av de 400 volontärer från jordens alla hörn som lever och verkar tillsammans på detta stora skepp. Logos Hope i sig själv är som ett fungerande samhälle, och där inne göms verkligen mycket. Förutom sovhytter, kök, matsal, tvätteri som självklart behövs för de som bor där, finns även doktor, tandläkare, optiker, hiv-klinik, skola, dagis, bokaffär med billiga böcker, cafe, samlingslokaler och så mycket mer. Ni kan tänka er att det behövs många talanger med hjärtan för människor, som ger av sin tid under en lång period. Volontärerna gör en hel del för omvärlden där de dockar mellan de långa färderna över haven, vad beror givetvis också på vad behovet är just där. De donerar bland annat vattenhinkar som filtrerar vatten, så att fler kan få tillgång till just rent vatten att dricka. För ni vet väl att var 15 sekund dör ett barn i relation till orent vatten? De hjälper männniskor till att få tillgång till glasögon, lär folk att sy, har gatumöten för barn och vuxna. De bygger hus och hjälper till på barnhem. Var de än anländer så vill de ge kunskap, hjälp och hopp till människor i en fallen värld med många behov. 

Det hela var ett inspirerande och spännande möte med en annorlunda värld.  Anländer Logos Hope nära dig någon gång, så är det helt klart värt ett besök. 
Fin-fint turistigt foto! 

Kommentarer

Populära inlägg