Massor att göra

Visste ni att det är internationella barndagen idag? Jag borde vetat, men snubblade faktiskt över informationen förut. Redan 1954 förklarade Förenta Nationerna den 20 november som den dag då bland annat  internationell samhörighet, främjandet av barns medvetande runt om i världen samt barns välfärd skulle uppmärksammas extra mycket. Samma dag, fast 1989, antog FN Konventionen om Barns Rättigheter. Det är absolut något att uppmärksamma. Inte bara idag, utan varje dag. Och, här finns det fortfarande massor att göra. Inte bara i fattiga länder, långt borta, men även precis där du befinner dig just nu. Alla länder som antagit denna viktiga konvention bryter mot den på olika sätt, men iallafall jag tänker inte ge upp hoppet, utan fortsätta arbeta för barns bästa.

Bara för några dagar sedan hade vi ytterligare en av våra träffar för områdets socialarbetare, då vi har fokus på annat än jobb. Alltså på att ha kul och att få tänka på något annat. Som vanligt börjar vi med en icebreaker och denna gången fick vi i uppgift att berätta om våra drömmar. Här kunde ju egentligen vad som helst önskats. Resor, dyra bilar och exklusiva hus. Kalla oss arbetskadade, men  jag tror att varenda en av oss hade just barns rättigheter inbakade i drömmarna inför framtiden. Att föräldrar till barn med funktionsnedsättningar ska bry sig om sina barn och älska dem. Att misshandel ska upphöra helt.  Att samhällets familjer ska stärkas, så att barns omhändertaganden ska vara onödiga. Att vi ska samarbeta allt mer tillsammans för barnens framtid. Och så vidare, och så vidare.  

Jag är så glad att vi är många med samma hjärta och likvärdiga drömmar. Vi vet att barn är viktiga. Alla barn. Med olika förutsättningar och bakgrunder. Tillsammans kan vi göra mycket, som det heter. 

Kommentarer

Populära inlägg