Nya safariupplevelser

Vad kan väl vara bättre än att avsluta sin semester med safari? Inte så mycket faktiskt. Känner ni mig, så vet ni att det här är något jag tycker om att göra och att det sker åtminstone en gång om året, om vi inte räknar med den lilla nationalparken i mitt område. Att få vara omringad av den afrikanska naturen. De öppna fälten, den täta skogen, bergen, dalarna. Djuren. Köra omkring och leta efter ännu en upplevelse kring de krokiga grusvägarna. Det är speciellt.


En av flera elefanter som gömde sig bland träden. 

Gnuer i regn.


Varför åka tillbaka gång efter gång, kanske ni tänker?  Helt enkelt för att jag inte tröttnar. Inte en enda gång är den andra lik. Fantastiskt, spännande, rogivande och vackert är bara några ord i försöket att beskriva hur det är. Den här gången besökte vi två olika parker och som vanligt blev ingen besviken.

Boende då? Det finns mycket att välja på kring de kända nationalparkerna. Både på området och utanför. Det beror sig på lite vad man själv vill och självklart på reskassan. Vi valde att bo utanför på ett djungelikt backpackers, där både frukost och kvällsmat serveras om man vill. Just här bor det bushbabies, eller galagoer som det visst heter på svenska.  De har intresant nog hela 18 läten, som betyder olika saker. Som ett helt eget språk, och ja, vissa av lätena påminner om en gråtande bebis.
I väntan på kvällens fruktfika. All annan mat fixar de själva. 
Höjdpunkter fanns det många under tre dagars-resan, men mötet med de tre lejonhonorna var nog det bästa. Det är inte alltid vi lyckats se dessa ståtliga djur, men nu låg de där utspridda i bushlandskapet och vilade. Inget såg ut att kunna stressa dem, inte ens de bilande turisterna, som nyfiket parkerat vid vägrenen. 

Att stanna till i våtmarken var även det speciellt och annorlunda. Torkan har sett till att det inte alls är så mycket vatten som det ska vara, så den specifika dagens regn välkomnades.

Flodhästar är aningens skrämmande, även på håll. Det sågs faktiskt några  guppandes längre ut i vattnet. 

Varje safariresa påminner mig om att Guds natur är enastående. Det finns inget tvivel om saken. Jag säger det ännu en gång, har du möjlighet, gör slag i saken och boka in en safaritripp. Inga ord, bilder eller teve-program kan någonsin ge en rättvis bild, det bara måste upplevas. 


Kommentarer

Populära inlägg