Det går att komma dit

Vad roligt det är när man möter människor det går bra för. För dem som bevisar att man inte bara behöver stå och stampa på samma ställe. Att det går att kämpa sig framåt.

Vi pratade nyligen med chefen på en av de trevliga restaurangerna i området. Vi kommer ihåg honom från tiden då han var parkeringsvakt utanför shoppingcentrumet. Under en period av fem år vaktade han andras bilar i ur och skur, för att som lön få en valfri slant från dem som valde att ge honom. Precis som alla andra lagliga bilvakter hade han gått en kort säkerhetsutbildning och fick själv betala för att ha en plats att vakta. Mannen hade en dröm. Det handlade inte alls om att avancera som säkerthetsvakt, utan om att en dag få öppna en egen restaurang. Så småningom sågs han arbeta som servitör inne i samma shoppingcentrum. Senare på ett annat ställe. Helt plötsligt hade han fått chansen att bli manager, men tyckte inte att kunde utvecklas tillräckligt. Och, nu senast hade han fått jobb på nästa ställe som chef.

Det är inte många framgångarna serveras på silverfat åt. Det gäller att arbeta hårt, visa framfötterna och att ha en vilja att lära. Vad dina drömmar är vet jag inte, men precis som för den före detta bilvakten så går det komma närmare målet. Det går att komma dit. Jag tror verkligen det. Än har mannen inte startat en egen restaruang, men jag är övertygad att det en dag kommer bli så. 

Kommentarer

Populära inlägg