Hon skapar en bättre värld


Hon sitter där i soffan i  vardagsrummet och berättar om sin uppväxt och jag tänker på vilken otrolig styrka kvinnan har. Vilken resa hon varit med om för att ta sig dit hon är idag. Redan när hon var ett barn bestämde hon sig för att inte bli bitter, utan att glädja sig med dem som har det bättre.

Det är inte så vanligt längre, men kvinnans pappa var gift med flera kvinnor och hade därmed flera familjer. De levde nära varandra och den unga flickans hjärta värkte då hon såg sin egna pappa bemöta dem så olika. Hans fokus var inte på hennes familj. De var många syskon och mamman, som inte alls behandlades väl av pappan, försörjde dem med att jobba i staden. Hon kom hem på kvällarna, trött och sliten. En del av syskonen flyttade till släktingar, kunde slutföra sin skolgång och levde mest som andra ungdomar. Hon, där emot, slutade skolan redan innan tonåren för att börja arbeta, eftersom familjen helt enkelt behövde mat på bordet. Och, någon behövde ge plats för de yngre systrarna och bröderna, som därför var priviligerade nog att kunna avsluta skolgången. 

Det här var många år sedan nu, men kvinnan har tagit sig vidare i livet. Idag är hon någon som grannarna förmodligen beundrar i smyg. Hon är företagsam och har sedan länge drivit sin egna arbetsverksamhet.  Hon har ett vackert hem, fina möbler, en stor teve och flera bilar. Det gamla huset låter hon släktingar bo i. De egna barnen har vuxit upp. Men, hon nöjer sig inte här. Hon tar hand om andra människors barn, de som kommer från omstädigheter som inte gynnar dem. Kvinnan kan inte se på när andra lider och hon vill inte att ett enda barn ska behöva ha en barndom som hennes. Kvinnans stora och ärliga hjärta talar tydligt. Hon skapar en bättre värld, för sin egna familj och andras. 

Kommentarer

Populära inlägg