Årets höjdpunkt

Att få se alla dessa barn och vuxna på ett och samma ställe, ungefär vid samma tidpunkt, år efter år, värmer hjärtat. Tänk att familjer så osjälviskt välkomnat andras barn som sina egna. Tänk att barn utan någon familjemedlem som velat eller kunnat ta hand om dem fått en andra chans till ett välfungerande familjeliv. Och, igår var många av dem här! Samtidigt! Årets höjdpunkt hade alltså anlänt igen.
                                                 
I juli, då vinterskollovet precis startat, anordnar vi en fosterfamiljedag. De familjer vi utrett, utbildat och senare matchat med barn från vårt center eller andra i området, sluter villigt upp. I år slogs alla tidigare rekord, då omkring 300 personer kom. Unga och äldre i en salig röra. Härliga återföreningar, skratt och sång, möttes av familjeaktiviteter, lärande, andlig spis och god mat. Speciellt för i år var tillbaka-blicken på hur organisationen startade för 25 år sedan och hur visionen om ett speciellt fosterfamiljeprogram föddes och blev verklighet.

Så här dagen efter vet jag vad som fastnat starkast hos mig. Det var då en av tonårskillarna delade sin syn om hur stabila familjer spelar en viktig roll i samhället. Inte bara för det han sa framför alla andra, men för att jag vet om hans bakgrund och för att han alldeles nyligen flyttat till sin nya familj. Åh, vad jag känner mig stolt över honom! Och, vilken förmån det är att få vara en liten del av en organisation som aldrig någonsin ger upp kampen om barns rätt till en trygg uppväxt!

Full kyrka. 

Lite för mycket av det goda. 


Thumbs up.

En välkänd restaurangkedja donerade mat åt barnen. Tack!

Avslutning. 

Kommentarer

Populära inlägg